2. Is osteopathie een beschermd beroep?
Osteopathie is een beschermd beroep. Echter, alleen osteopaten die geregistreerd staan in het NRO hebben de studie met succes afgerond en zijn bij alle verzekeraars en instanties erkend.
1. Is osteopathie te combineren met andere therapieën?
Osteopathie is prima te combineren met andere therapieën. Er wordt echter toch gevraagd om in het begin bij één therapie te houden om het therapeutisch effect duidelijk te maken.
3. Is Osteopathie een erkende vorm van therapie in de gezondheidszorg?
Ja. Elke osteopaat die opgenomen is in het NRO is erkend. Zorgverzekeraars vergoeden alleen osteopatische behandelingen van een erkend Osteopaat.
4. Voor wie is osteopathie geschikt?
Osteopathie is geschikt voor iedereen. Een Osteopaat is opgeleid om zowel baby’s, kinderen en volwassenen te kunnen behandelen.
5. Wat voor opleiding heeft een osteopaat?
Een osteopaat in Nederland heeft na zijn basisopleiding als fysiotherapeut of arts een zesjarige opleiding aan een internationaal erkende osteopathie-opleiding gevolgd. Na deze periode van circa tien jaar studie bezit de osteopaat een uitgebreide kennis van bouw en werking van het menselijk lichaam. Door de kennis van mogelijke oorzaken van ziektebeelden kan hij op gelijk niveau met vrijwel alle specialismen in de gezondheidszorg communiceren. De kunst van de osteopathie bestaat in de toepassing van het concept op alle facetten en specialismen van de geneeskunde.
Na afsluiting van de opleiding doet de aankomend osteopaat een examen voor een internationale jury en kan hij of zij vervolgens worden opgenomen in het Nederlands Register voor Osteopathie.
6. Wat kost een osteopatisch consult gemiddeld?
Een behandeling osteopathie in Nederland kost gemiddeld 90 euro
per 45 min.
7. Zit osteopathie in het verzekeringspakket?
Osteopathie wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. Het is raadzaam uw verzekeraar te contacteren over de hoogte van de vergoeding.
8 Moet ik eerst een doorverwijzing van de huisarts hebben?
Het is niet noodzakelijk een verwijzing te halen bij uw huisarts, ook niet voor de verzekeraar om de behandeling(en) vergoed te krijgen. Met uw goedvinden wordt de huisarts op de hoogte gesteld van de behandelingen en het resultaat.
9. Waarom osteopathie?
De Osteopaat is altijd op zoek naar oorzaken van een (pijn)klacht. Het lichaam wordt in zijn geheel onderzocht in al zijn facetten (spieren, gewrichten, organen enz.) om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen over de situatie. Osteopathie is een compleet en boeiend vak wat volop in beweging is. Een Osteopaat laat mensen bewuster met hun gezondheid omgaan.
10. Wat is het verschil tussen osteopathie en manuele therapie en fysiotherapie?
Osteopathie behandelt alle structuren in het lichaam en manuele therapie beperkt zich tot botten, gewrichten en de spieren (het bewegingsapparaat). Osteopathie behandelt zowel het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel en het zenuwstelsel én behandelt holistisch. Manuele therapie is een onderdeel van osteopathie. Osteopathie zoekt de oorzaak en benadert de patiënt holistisch. Een Osteopaat werkt enkel met zijn handen terwijl een fysiotherapeut ook toestellen en/of apparaten gebruikt
√ Persoonlijke aanpak
√ Snel resultaat
√ Kort behandeltraject
√ Geen verwijzing nodig
√ Vergoeding uit aanvullende verzekering
Maak een afspraak